Wednesday, August 3, 2022

Cara Makan Maajun Nenda

Cara makan maajun nenda boleh kunyah atau telan dengan air. Tapi better kunyah cepat dapat kesannya. Don't worry tak pahit pun tau. Ramai bagi feedback sedap sangat, kunyah macam coklat je la, try la ye.

Satu botol ni ade 3 bijik besar (80gm)

Cara Makan Maajun Nenda

  1. Satu biji besar tu perlu dibahagikan kepada 8 bahagian
  2. Untuk sebiji atau sebahagian dari 8 tu boleh buat 1 kali makan atau buat dua kali makan

Monday, August 1, 2022

Cara Topup U-Mobile Prepaid Online

U Mobile

U Mobile menyediakan perkhidmatan pemindahan kredit dari Malaysia ke Bangladesh, Indonesia, Vietnam, India, Nepal, Pakistan dan Filipina.

Supaya keluarga atau saudara mara yang tinggal di negara tersebut termasuk Indonesia boleh mendapatkan pemindahan kredit daripada kami yang berada di Malaysia.

Friday, July 22, 2022

Cara Buat Rayuan UPU Online

Cara Buat Rayuan UPU Online 2022/2023 – Buat rayuan cepat sebelum tarikh tutup. Masih ada harapan sambung belajar. Buat rayuan, jangan berputus asa, buat cepat!

Permohonan Rayuan UPU Online

Lepaskan SPM Sesi akademik 2022/2023 Rayuan dibuka bermula 22 Julai 2022 (12.00 tengah hari) hingga 31 Julai 2022 (5.00 petang).

Macam mana nak buat rayuan UPU? Jom…

Kat sini: Cara Buat Rayuan UPU Online 2022/2023


Sunday, July 17, 2022

Cara Buat Rayuan Matrikulasi 2022-2023


Contoh & Cara Buat Rayuan Matrikulasi 2022-2023 – Ramai yang tanya macam mana nak cara buat rayuan matrikulasi dan contoh surat rasmi untuk membuat rayuan. Baik sila rujuk kaedah berikut: 

Contoh & Cara Buat Rayuan Matrikulasi 2022-2023

Sunday, July 10, 2022

Susu Macan Artinya? Istilah dan Teka Teki MOS - MPLS

Biasanya saat dalam kegiatan MPLS atau MOS, nantinya para siswa akan mendapat perintah untuk membawa makanan dan minuman yang tidak diungkap secara langsung. Dengan kata lain ini adalah makan dan minuman teka-teki.

Hal tersebut sudah cukup lumrah terjadi dari tahun ke tahun, bahkan dari jaman bapak ibu kita sekolah dulu. Teka-teki MOS atau MPLS bertujuan untuk membuat suasana penyambutan siswa baru menjadi meriah dan menarik.

Baca: Susu Macan artinya..


Saturday, July 9, 2022

Instagram Mistakes to Avoid - Digital Pijari


Instagram growth is as simple as doing the right things and avoiding the killing mistakes. These are the common Instagram mistakes I see all the time whenever someone approaches and asks the question of why they aren't growing.

It always begins with your content. Do your content right first before you think about the tricks, tips, or hacks. Always remember to become someone valuable for your audience, so stop making Instagram mistakes!

Read more: 5 Instagram Mistakes to Avoid in 2022